30.7. - 6.8. Výcvikový tábor LVT Coldplay

07.08.2011 12:11

V sobotu 30.7. jsme se ve standartním složení já s vořechem a Pavla s Davidem a Bollou vydali na výcvikový týden, který pořádala jejich chovatelka Líba Lásková ( ch.s. Coldplay ) ve výcvikovém areálu v Kolovči .

 

Fabie kombi praskala ve švech a my se modlili, aby nás nezastavila silniční kontrola - jak taky vysvětlit, že řidič přes horu zavazadel a dobrmana, co se přes ně snaží prodrat ke spolujezdci, protože nemá mřížku, nevidí dozadu a když už se tam podívá, uvidí maximálně kolií sosák vykukující v jediné malé skulince ?

Naštěstí jsme zdárně dorazili až na místo a v silném dešti postavili stany - začátek byl opravdu akční .

Okamžitě jsme hledali WC a našli suchý záchod, ok, to se zvládne, ale - kde je sprcha ?

Nikde .

Ano, hodně akční :)

Naštěstí nám Líba domluvila sprchy na místním fotbalovém hřišti a tak nás počáteční panika brzy opustila . Pan Basko se také začal zabydlovat a hned vyfásl novou přezdívku - lišák . Nevím, proč do něj musí pořád někdo rýt :)

 

Deštivé počasí vydrželo až do úterý a pak se udělalo hezky. Do čtvrtka :) Ikdyž nám v tomto ohledu nebylo moc přáno, tábor se vydařil a všichni odjížděli spokojení . Sešla se dobrá parta lidí, což je samozřejmě zásadní a v neposlední řadě jsou v této vesnici 4 hospody :)

 

Trénink byl zaměřený hlavně na poslušnost, stopy a obrany - tyto disciplíny probíhali každý den pod taktovkou Milana Miňoka . Někteří z nás ale více či méně využívali cvičák i k samostatným cvičením v průběhu celého dne, takže jsme měli dostatek prostoru naučit či odnaučit co potřebujeme .

K dispozici nám nebyl pouze plac, ale také makety, překážky, aporty a další výcvikové pomůcky, takže příjemná změna oproti táborům, kdy jdete trénovat jen v určitý čas a jindy se tam nesmíte objevit . Navíc se nám Milan každému vždy věnoval individuálně a nadšeně předával své zkušenosti a rady jak na to .

 

Kromě sportovky jsme si ale dali také závody v coursingu ( rozhodně jsme konkurencí pro dobrmany;) ), což je Baskoušova hodně oblíbená činnost a tak mu z toho šla hlava kolem ještě zbytek dne . Už vím, že jít s ním potom na poslušnost na stejné místo, kde se běhalo, není zrovna pecka a už vůbec není rozumné začít s povelem volno - kroužil kolem a hledal střapec ještě asi půl hodiny :)

Padly také návrhy na "hon na lišku" ( rozuměj Baska ) , ale s díky jsme odmítli - ti opálení bouchači, kterýma se to tam hemžilo by prostě neměli šanci nás dohnat a tak jsme je nechtěli ztrapňovat ;)

Jeden den jsme si postavili i překážky z agility a tak jsem po nějaké době oprášila i svého "igeliťáka" a šli jsme na věc . Rovnou se omluvám všem agility kraťandám, ale dobrmanka Bolla si nás prostě vychutnala ... Sice se při jednom běhu málem podhrabala metr do země i s tunelem, ale klobouk dolů před tím, jak jí to s paničkou jde . Doufám, že jim brzo půjdeme fandit na nějaké závody !

 

Celý týden proběhl ve výborné atmosféře, poznali jsme nové lidi a psy, nové výcvikové metody a vychytávky a hlavně jsme si to užili ;)

Líbo ještě jednou moc díky za tento tábor !

 

Poslední den ještě proběhly zkoušky dle KJ ČR Brno, kterých jsme se s Lišákem neplánovaně zúčastnili a ZOP si doplnili o ZPU-1 a dokonce si odvezli i pohár - konečně máme něco i z nevýstavní akce ;)

Bollča si tuto zkoušku s Davidem dala samozřejmě taky a vedle nich jsme my ostatní vypadali jako matláci ! Ještě jednou gratulace, fakt válíte !! ;)