28.-30.10.2011 Sraz KK, Horka nad Moravou

01.11.2011 09:33

Loňský rok nám to bohužel ze zdravotních důvodů nevyšlo, ale letos jsme si věhlasný Sraz KK v Horce nad Moravou nenechali ujít ;)

Odjížděli jsme s Baskem již v pátek odpoledne a v Olomouci nás vyzvedla Andrejka Procházková - tímto ještě jednou moc děkuji!!

 

Při ubytování jsem zjistila, že namísto pokojů máme malé soukromé sauny, ale vzhledem k tomu jaké se psalo datum, to bylo spíše milé překvapení :)

První večer proběhl v komorní atmosféře, většina účastníků dorazila v sobotu ráno, takže jsme v klidu popovídali a popili, což byl moc příjemný "rozjezd" celého víkendu .

 

Sobotní ráno bylo již mnohem živější a přibližně od 8:00 začal cvrkot, který panoval až do nedělního odpoledne . Postupně najížděli ostatní srazovníci a my se po delší či kratší době začali vítat s přáteli a známými .

Celý sraz byl od těchto ranních hodin doslova nabitý programem a aktivitami, které si postupně mohli všichni vyzkoušet, zasoutěžit si a také sdílet rady a zkušenosti s ostatními .

Od soutěže v přivolání a agility jsme se přes ukázku frisbee dostali až k nácviku obran a výstavního postoje. Samozřejmě jsme stihli i výborný oběd ;)

Klobouk dolů před organizátory, nevznikaly žádné prostoje ani zbytečné fronty a vše probíhalo v plynulém a pohodovém tempu .

Panovala výborná nálada, takže jsme kromě různých činností stíhali i občas s někým poklábosit ;) Po delší době jsme se například konečně shledali společně s KK rodinkou a Basko si mohl zařádit se ségrou Brigou, Tabithou a Daisy a my si s holkami ( a Martinem ! ) mohly říct, jak se vlastně pořád máme :)

 

Po vyhlášení dopoledních soutěží a ukončení kurzu vystavování začal večerní program, který byl laděn do Halloweenské atmosféry, kdy při výzdobě sálu i chudák kančí vycpaná hlava dostala balónek mezi oči - holt my kraťandáři nejsme žádné padavky!

Při večeři se část osazenstva nenápadně vypařila, aby se nachystala na promenádu v maskách - ta byla skutečně bezkonkurenční :)

Tento part večera byl hodně vtipný, všechny masky byly originální a tak se kolem nás prošel například KK kostlivec, žralok, Batman a Robin, psí pirát nebo dokonce disco kraťanda :)

Rozhodně zaslouženě vyhráli soutěž o nejlepší masku manželé Nováčkovi ( čert a oběšenec ) s černokněžníkem Legem, Červenou Karkulkou Melinkou a klaunem (?) Berillem - doufám, že jsem vás odmaskovala správně, byli jste skvělí ! :)

Poté samozřejmě následoval volný program, který snad ani nemusím upřesňovat... ;)

 

Neděle odstartovala ve stejném duchu a tak od ranních hodin probíhala tuneliáda, agility a obrany, po kterých následovalo vyhlášení zbylých soutěží a ukončení srazu .

Věřím, že si všichni tuto výbornou akci užili stejně jako my s Baskáčem a sejdeme se i příští rok .

Ráda bych ještě jednou vyzdvihla organizátory za vysokou úroveň akce a opravdu bezproblémový a plynulý chod všech činností od aktivit se psy po ubytování. Jste výborní!

 

Co bylo ale na této akci nejlepší??

Kdo nemá KK to pravděpodobně nepochopí, ale je úžasné strávit víkend na psí akci, aniž by se vás neustále někdo ptal, co to máte za voříška, jak často tu kolii stříháte, neustále vymýšlel přezdívky a nebo pátral z kterého útulku jste si to přivezli...

A kdo si myslí, že kraťandy jsou nějaké citlivky, tak bacha - ten víkend mě stál dva zlomené nehty!

Ráda je ale obětuji i příští rok ;)